GSP - High Tech Saws

HSS cirkularni noževi, GSP Zborovice


Promo Video - pile GSP Zborovice

GSP
WORLDWIDE

Rezanje video, HSS kružne testere - Proizvođač iz EU

GSP - High Tech Saws, s.r.o., sa sedištem u Zborovicama, tradicionalan je proizvodjač reznog alata (reznih testera). Početak proizvodnje datira još od 1948. godine kada je preduzeće Pilana osnovalo tamo svoj ogranak i otpočelo, od samog početka, sa proizvodnjom cirkularnih reznih ploča za sečenje metala. Svi proizvodeni alati bili su isporučivani pod nazivom PILANA sve do 1992. godine, SCHULER PILANA do 1999. godine a sada su poznati kao GSP- High Tech Saws.

Promena logoa odražava promenu naše strategije u pružanju usluga kupcima. Razvili smo se od masovnog dobavljača standardnih alata u dobavljača specijalizovanih reznih ploča i noževa (u malim količinama) u skladu sa potrebama tržišta. Verujemo da ćete kao naš kupac imati koristi od misije našeg preduzeća u proizvodnji nestandardnih industrijskih noževa i alata za glodanje. Stalno investiranje u nove i unapredjene proizvodne procese, koji su pažljivo kontrolisani od strane pouzdanih eksperata u tehničkom i komercijalnom menadžmentu doveli su GSP - High Tech Saws, s.r.o. na čelo u proizvodnji i prodaji HSS reznih ploča za testere i cirkularnih noževa. GSP-High Tech Saws, s.r.o. je jedini proizvodjač HSS reznih ploča za sečenje metala u Republici Češkoj.

Glavni proizvodni asortiman sastoji se od:

 • Rezne ploče od brzoreznog čelika za ODSECANJE
  Dmo5 , HSS Co5%, HM
 • Rezne testere, rezne ploče za sečenje cevi
  TiN, TiCN, TiAlN, opravka reznih ploča, ispravljanje i oštrenje
 • Rotirajući noževi, noževi za rezanje papira; HSS nož za sečenje papira
  različiti materijali: industrijski noževi za gumu, industrijski noževi za papir, industrijske ploče za obojene metale, industrijski noževi za hranu
 • TCT cirkularne testere i testere sa metalo-keramičkim zupcima
  SK bonsek za metal, testera za drvo SK, SK testere za plastiku i SK testere za nemetalne materijale
 • Testere sa metalo-keramičkim zupcima "za jednokratnu upotrebu"
  Rezne ploče za visokoproduktivno rezanje čelika
 • Rezne ploče za toplo sečenje metala i frikcione rezne ploče za sečenje metala
  uključujući i rezervne delove, oštrenje i restauraciju
 • Ugaona glodala, kućišta za CBN diskove

pilové kotouče - certifikaceNaša snaga obuhvata mogćnost da se na fleksibilan način odgovori potrebama kupca. Stručna pomoć u odabiru odgovarajućeg reznog alata ili proizvodnja instrumenata po porudžbini u skladu sa individualnim potrebama naših kupaca je uobičajena. Ukoliko imate problema tokom rada, pomoći ćemo vam da pronadjete odgovarajuće rešenje.

Video prezentacija proizvoda

DIN rezna testera (HSS-DMo5/HSS-Co5%)

Rezne testere od brzoreznog i super-brzoreznog čelika pogodne su za odsecanje, glodanje i urezivanje čelika i legura na manuelnim, poluautomatskim i potpuno automatskim mašinama. Rezna ploča testere je u opsegu ø 20 mm - ø 315 mm sa debljinom u opsegu 0,2 mm - 6 mm u daljini koraka i sa zupcima oblika: A - B - BW. Sve standardne testere dostupne su u HP-GRIND varijanti ali su spremne u varijanti obloženoj sa VAPO ili P.V.D. (Physical Vapour Deposition – premazivanje tvrdim materijalom).

Precizne testere za prorezivanje vijaka (rezna testera) - oblik zubaca "A"

Cirkularne rezne testere od brzoreznog i super-brzoreznog čelika, pogodne za prorezivanje vijaka od svih vrsta čelika i legura. Sečiva testere su sva ravne osnove (bez venca) a celokupan asortiman je sa zupcima forme "A". Asortiman sečiva testere je ø 80 mm, ø 100 mm i ø 125 mm. Debljine sečiva imaju opseg od 0,7 mm - 2 mm u decimalnim inkrementima.

Precizne testere za nakit (rezna testera) oblik zubaca "A"

Cirkularne rezne testere od brzoreznog i super-brzoreznog čelika, pogodne za sečenja u zlatarstvu i za mašinsku obradu. Sečiva testere su sva sa unutrašnjim brušenjem (sa vencem) a ceo asortiman je uradjen sa razmakom izmedju zubaca finijim od 1 milimetra.

Precizne testere za sekače cevi (rezna testera) – oblik zubaca "BW"

Cirkularne rezne testere od brzoreznog i super-brzoreznog čelika, pogodne za sečenje cevi dimenzija ø 10 mm - ø 325 mm, sa debljinom zida u opsegu 2 mm - 10 mm, kako od standardnih čelika tako i od visokolegiranih čelika (nerdjajući). Asortiman sečiva testere je ø 63 mm, ø 68 mm i ø 75 mm. Debljine sečiva su 1,2 mm, 1,6 mm i 2,0 mm a oblik zubaca je "Bw".

Rezne testere od brzoreznog čelika za ODSECANJEod HSS/Dmo5 i HSS/Emo5

Preduzeće GSP- High Tech saws s.r.o. proizvodi HSS cirkularne rezne ploče prečnika koji variraju do 720 mm u raznim dizajnima. Najčešće korišćeni oblici zubaca su HZ, BW, B, AW, A, VP i 'element za lomljenje strugotine'. Proizvodnja se bazira na DIN standardima 1836, 1837, 1838 i 1840, koji su prošireni poboljšanim GSP proizvodnim standardima preduzeća. Program isporuke sastoji se od asortimana standardnih reznih sečiva koja se mogu isporučiti sa zaliha i asortimana specijalnih reznih sečiva koja treba da se proizvedu po specifikacijama kupca. HSS rezna sečiva se kao standard dostavljaju od brzoreznog čelika kvaliteta M2 = DIN 1.3343, ali se takodje mogu isporučivati u kvalitetima čelika sa legurom kobalta kao što su M35 = DIN 1.3243 i S390 čelici od metalurgije prahova. Ova sečiva su posebno pogodna za korišćenje pri radu sa manuelnim, poluautomatskim i potpuno automatskim testerama. Sva sečiva su kaljena do 64/65 RC, trostruko temperirana i naglo hladjena pod pritiskom. Ovim postupkom proizvodnje proizvode se najravnija i najpljosnatija sečiva za testere na svetu danas. HSS rezne ploče mogu se isporučivati, izmedju ostalog, prevučeni bistrim slojem, tretirani parom, prevučeni sjajnim hromom, prevučeni titanijum nitridom, titanijum-aluminijum-nitridom, titanijum-ugljenik-nitridom ili hrom-nitridom. HSS-Dmo5.

Cirkularne rezne testere od brzoreznog M2 čelika (5% sadržaj molibdena) pogodne za odsecanje čelika i legura tvrdoće izmedju 500 N/mm² i 800 N/mm². Rezna sečiva se koriste na manuelnim, poluautomatskim i potpuno automatskim reznim mašinama za sečenje cevi i creva, otvorenih segmenata i čvrstih segmenata do 200 mm. Naš asortiman ide i do Ø 720 mm, sa debljinom do maksimalno 6 mm po varijabilnim inkrementima, sa oblicima zubaca A - AW - B - BW - C - BR (element za lomljenje strugotine). Standardna izrada celokupnog asortimana je HP-GRIND; Takodje isporučujemo i sečiva tretirana parom-CO² i sečiva premazana sa PVD (Physical Vapour Deposition) (premazivanje tvrdim materijalom). HSS-Co5%

HSS cirkularne testere od super-brzoreznog čelika (5% sadržaj kobalta) pogodne za odsecanje čelika i legura tvrdoće preko 800 N/mm². Rezna sečiva se koriste na manuelnim, poluautomatskim i potpuno automatskim reznim mašinama za sečenje cevi i creva, otvorenih segmenata i čvrstih segmenata do 200 mm.

Rezne ploče za toplo i frikciono sečenje metala - GSP Zborovice

Rezne ploče za toplo i frikciono sečenje metala prečnika do 2500 mm su alati visoke efikasnosti, napravljeni od čeličnih ploča koje su se dobro pokazale sa zateznom čvrstoćom od 850 do 950 N/mm2. Frikcione rezne ploče se koriste za sečenje čeličnih cevi i profila na niskoj radnoj temperaturi, što znači kod temperature materijala do 250°C. One su napravljene od hrom-vanadijum čelika obeleženog sa (DIN 1.2235)i tretirane su toplim postupkom kako bi dostigle optimalan odnos žilavosti i tvrdoće, što je pogodno za sečenje materijala sa velikom obodnom brzinom sečenja. Princip sečenja sastoji se u topljenju materijala na mestu sečenja što se vrši specijalnom vrstom zubaca. GSP-High Tech Saws, s.r.o. može da proizvodi ove alate sa konusnim ili unutrašnjim brušenjem. Moguć je izbor prečnika prirubnice, broja zubaca, prečnika centralnog otvora, debljina, broja i prečnika rupa koje se izradjuju. Rezne ploče za toplo i frikciono sečenje metala koriste se za sečenje blokova, četvrtastih gredica, ploča, cevi, profila. Rezne ploče za toplo sečenje koriste se za sečenje metala sa temperaturom većom od 850°C. Kada se testerišu metali ispod temperature od 250°C, koriste se frikciona rezna sečiva. Obe metode testerisanja su frikciono sečenje. Frikciona toplota u toku sečenja dostiže temperature koje materijal dovode u meko skoro plastično stanje. Da bi se uklonile krhotine iz zubaca obilan ili jak mlaz rashladnog sredstva (po mogućstvu pod visokim pritiskom) je esencijalan za efikasno sečenje. Potrebna brzina sečenja je Vc=100-140 m/sec. U zavisnosti od materijala koji treba da se seče, brzina pomaka koja se postiže je Vf=80-2000 mm/min. Geometrija zubaca i razmak zubaca odredjuju se po segmentu i kvalitetu (analizi) materijala koji treba da se iseče i po mašini za sečenje. he tooth geometry and tooth pitch are determined by the section and quality (analysis) of the material to be cut and the sawing machine. Termičkom obradom reznih sečiva od 1200-1250 N/mm² (prečnika do 1000 mm) ili očvršćavanjem zubaca do Rockwell C 58 (prečnik do 2500) povećava kako rok trajanja sečiva tako i broj sečenja izmedju dva oštrenja.

HSS cirkularni noževi

U proizvodnom asortimanu kompanije GSP – High Tech Saws, s.r.o. takodje se nalaze i rezni alati velike efikasnosti proizvedeni po zahtevu a koji su opšte poznati kao cirkularni neževi. Naš asortiman obuhvata:

 • noževe za peletiranje
 • cirkularne noževe i donje noževe za trimovanje ivica
 • noževe za sečenje folije (ravne ili nazubljene)
 • noževe za odsecanje
 • bušače
 • noževe za perforiranje
 • noževe za razdvajanje netkanog materijala
 • noževe za sečenje torbi
 • kompresivne sekače sa poprečnim sečivima za torte (npr. za trimovanje krajeva švajcarskih rolnica)
 • noževe za prosecanje (npr. za deljenje kolača na porcije od 1/6 ili 1/12 itd)
 • noževe za slatkiše
 • noževe za sečenje za obradu povrća
 • noževe za vekne hleba
 • strugače – noževe za filetiranje ribe
 • noževe za skidanje kože za ribu

Za metalopreradjivačku industriju proizvodimo noževe i testere: Guljotinska sečiva za rad u vrućem i hladnom stanju, sečiva za odsecanje otpada, sečiva za gredice, leteća sečiva, sečiva za otsecanje šipki, sečiva za sekače otpada, rezne testere, sečiva za sečenje letine pod uglom, čevrtaste i druge sekcije, rotirajuća sečiva za rad u vrućem i hladnom stanju, HR i CR rezne sekače. vruće testere, leteće testere, frikcione testere, HSS segmentne testere, TCT testere itd. rezni fiksatori, prekoručni fiksatori i separatori, noževi za seckanje svake vrste, noževi za sečenje papira, flaker noževi, noževi za trimovanje papira, testere i noževi za rezanje papira, noževi za rezanje i namotavanje papira, noževi za sečenje simpleks/dupleks tabli, rezni noževi za sečenje vrha i dna, kompletni sklopovi noža, gvozdene i čelične giljotine i trimer noževi. Giljotine i trimer nožževi od brzoreznog čelika, pneumatski individualni noževi, držači, držači za noževe za šišanje, držači i sklopovi držača za opružne noževe. Noževi za sečenje tepiha, noževi za sečenje slame, refajner šipke, šipke udarača. sekači maramica, sekači jezgara, doktorski noževi. rezne testere.

Za drvnopreradjivačku industriju možemo ponuditi: noževe za ljušćenje furnira u svim dimenzijama, noževe za sečenje furnira, noževe za spojeve, kliper noževe, čvrste karbidne testere sa vrhovima od tungsten karbida (TCT), DD, cirkularne testere za cepanje, zarezivanje i debla, noževe za cepanje, noževe za lomljenje, flaker noževe.

Segmentna sečiva za testere

Segmentna cirkularna sečiva za testere sastoje se od CrV čeličnog diska na koji su montirani kaljeni nazubljeni segmenti i obezbedjeni zakovicama. Ovakav princip izrade omogućava opravku segmentnog sečiva testere nakon što se zubac ili segment polome jednostavnom zamenom jednog ili više segmenata. Naš trenutni kapacitet asortimana segmentnih sečiva za rezne testere je 10" u prečniku do 120" u prečniku. U okviru ovog asortimana proizvodimo i specijalne prečnike i debljine kojima se našim kupcima nudi najširi spektar proizvoda. Najuobičajenije korišćeni oblici zubaca su HZ i BW. Oni se proizvode i kontrolišu po GSP proizvodnim standardima pri čemu su garantovani precizno dimenzioniranje i uske tolerancije. Segmentna sečiva za testere se kao standardna isporučuju sa kvalitetom brzoreznog čelika M2 = DIN 1.3343, ali se mogu isporučivati i od čelika sa kobaltnom legurom kao što su M35 = DIN 1.3243 i M42 = DIN 1.3247. Segmentna sečiva za testere mogu se isporučivati u dizajnu koji je prevučen jasnim slojem, titanijum nitridom, titanijum-ugljeničkim-nitritom, titanijum-aluminijumskim nitridom ili hrom-nitridom.

TCT cirkularne rezne testere i testere sa metalo-keramičkim vrhovima

Sečiva za testere sa vrhovima zubaca od tungsten-karbida (TCT) sastoje se od CrV čeličnog diska na koji su prilemljeni karbidni vrhovi. Kompanija GSP proizvodi TCT sečiva za testere sa prečnicima od 150 do 2000 mm u raznim dizajnima. Program isporuke sastoji se od 2 glavne grupe, asortimanom TCT za materijale od gvoždja i negvozdene materijale. Standardni program može se isporučivati sa zaliha, dok se specijalna sečiva za testere proizvode po specifikacijama kupca.

HM cirkularna sečiva za testere sa karbidnim vrhovima za lake legure

HM cirkularne testere sa karbidnim vrhovima pogodne su za odsecanje cevi, profila i čvrstih tela od lakih legura (aluminijum itd.). Nazubljenje se sastoji od predsekača i završnog zupca sa pozitivnim uglom (12') za sečenje čvrstih tela i negativnim uglom (16') za sečenje cevi i profila. Dostupno je sa centralnim otvorom od 32 mm i 2/11/63 otvora za čivije. Po zahtevu možemo da izradimo sečiva sa centralnim otvorima od 25,4 – 30 – 40 i 50 mm.

HM sečiva za cirkularne testere sa karbidnim vrhom za suvo sečenje

HM cirkularne testere sa karbidnim vrhom pogodne su za suvo sečenje metala, plastike, kompozitnih materijala i drveta na portabl mašinama (Bosch, Makita, Hitachi, Jepson, Black&Decker, itd.). Dostupne su sa različitim prečnicima od 110 mm do 350 mm i sa centralnim otvorom od 20 – 25,4 – 30 i 32 mm u zavisnosti od mašine.

HM sečiva za cirkularne testere sa karbidnim vrhom z asečenje čelika

HM cirkularne rezne testere sa karbidnim vrhom pogodne su za sečenje geometrijskih tela od čelika ili profila sa velikom debljinom zida. Specijalno patentiran oblik zubaca omogućava ovim specijalnim sečivima da drastično smanje vreme sečenja i poboljšaju završnu obradu površine ako se koriste na pravoj mašini. Naš asortiman pokriva različite prečnike od 250 mm do 315 mm sa centralnim otvorom od 32 i sa 4/9/50 otvorima za čivije ili prečnicima od 360 do 460 mm sa centralnim otvorom od 50 mm i sa 4/16/80 otvorima za čivije. Takodje su dostupni sa metalokeramičkim ozubljenjem ili prevučeni sa TiN.

Alpha sekač - Alpha oštrice makaza

Alpha sekači - alpha oštrice makaza su noževi za odsecanje za sečenje profila i cevi. Efekat sečenja alpha sekača postiže se kombinovanjem visokog pritiska i velike brzine. Sečenje bez neravnina postiže se uz najveću preciznost a sečeni profil nema deformacija. Jako kratko vreme sečenja omogućava da se ovi alpha sečiva za makaze koriste ne samo na stacionarnim mašinama već i na proizvodnim linijama tokom kontinuiranog sečenja. U standardnoj konstrukciji Alpha sekači – alpha sečiva za makaze, prave se prevučeni PVD-om kako bi im se produžio vek trajanja, smanjio koeficijent trenja i izbeglo hladno oblaganje. Ovi alati uopšte nisu standardizovani, te se zbog toga uvek izradjuju po meri. Da bi se dala ponuda, dovoljno je da se pošalje crtež ili uzorak.

Gorenavedeni primeri naših proizvoda – testera i glodala samo su mali pregled naših proizvodnih mogućnosti. Spremni smo da takodje proizvodimo i različite alate u skladu sa vašom dokumentacijom kao što su prizmatični sekači, profilni sekači, valjkasta čeona glodala, pločasta glodala, polukružna glodala konveksna, polukružna glodala konkavna, glodala za zaobljavanje uglova, jednougaona glodala, dvougla glodala, HSS rezne testere sa ravnim zupcima sa odvodom strugotine sa strane, M2 testere sa cik-cak zupcima sa odvodom strugotine sa strane, HSS bočna i čeona glodala sa ravnim zupcima, HSS bočna i čeona glodala sa cik-cak zupcima. Slede primeri naših proizvoda:

 • T.C.T. Cirkularna sečiva za sečenje aluminijuma.
 • H.S.S. Cirkularna sečiva za sečenje cevi/creva.
 • Leteće testere, frikcione testere, testere za vruće sečenje.
 • HR & CR rezni sekači.
 • Rezni fiksatori, prekoručni fiksatori i separatori, rebra.
 • Alpha sečiva makaza.
 • Sečiva za podužno sečenje, sečiva za odsecanje krajeva.
 • Sečiva za horizontalne i vertikalne cevi i COC sečiva.
 • Sečiva za Buss Kneeders
 • Noževi za sečenje vrha i dna
 • Fikna i pokretna sečiva za granulatore za vruće topljenje.
 • HSS & TCT Cirkularna sečiva
 • Industrijske britve
 • Sečiva za mašine za drobljene PVC
 • Noževi za mesoreznice, sečiva za sečenje piletine/ribe
 • Sečiva za trakaste testere za sečenje/cepanje ribe/mesa/trupala
 • Noževi za skidanje kože riba
 • Britve za sečenje tepiha itd.
 • Sekači za ćoškove, industrijske britve
 • Sečiva za fotografsku industriju
 • Sečiva za plastični film, industriju traka
 • Sečiva probojaca za industriju konzerviranja ribe
 • Sečiva za sečenje žvakaćih guma, čokolade, karamela
 • Trakasti noževi za sečenje kože/PU/pene/kokosovih vlakana/gume.
 • Sečiva za sečenje kože
 • Sečiva za sečenje duvana
 • Sečiva za sečenje cigareta, noževi za sečenje filtera
 • Ručne testere, noževi za sečenje trske
 • Noževi i sečiva za industriju automobilskih guma
 • Nagibni sekači, sečiva za skije, noževi za trimovanje
 • Noževi za industriju šibica
 • Sečiva papirne robe za kompjutersku industriju
 • Klizači za kaljene i brušene ploče i mašine
 • Sečiva za kožne krpe
 • Doktorska sečiva za sve primene
 • Ploče, stranice, ivice, sečiva za dozatore, sečiva za grebače
 • Sečiva za prehrambenu industriju
 • Sečiva za reciklažnu industriju
 • Trimer-noževi
 • Noževi za uvezivanje i šivenje
 • Perforacioni noževi
 • Noževi za sečenje tabli
 • Sklapajući noževi

Czech Republic
Hlavní 438, Zborovice, 768 32

Telefon: +420 573 369 286

Email:

Web dizajn studio Porezna je ujedno i autor web stranica

These pages store cookies to help them function properly. By using our services you agree to use them. About cookies I UNDERSTAND