Naša ponuda rezača, testera, alata i mašina je sledeća:

 • HSS ujednačeni listovi kružne testere za sečenje metala od HSS materijala
  Dmo5 , HSS Co5%, HM
 • PVD premaz listova kružne testere
  TiN, TiCN, TiAlN, usluge popravke, ravnanja i oštrenja rezača i testera
 • Specijalizovani kružni alati i kružni rezači
  razni materijali: industrijski noževi za gumu, industrijski noževi za papir, industrijski noževi za obojene metale, industrijski noževi za prehrambenu industriju
 • Kružne testere sa HM pločama
  HM testere za metal, HM testere za drvo, HM plastične testere, HM testere za nemetalne materijale
 • Cirmet kružne testere "Throw away"
  Kružne testere za sečenje čelika, koje odlikuje visoka efikasnost rada
 • Friccione testere i segmentne testere
  uključujući zamene segmenata, usluge oštrenja i restauracije
 • Kružne testere (mašine)

Prednost naše kompanije je mogućnost prilagođavanja potrebama kupaca. Nudimo stručnu pomoć pri izboru naših proizvoda i proizvodnji alata na zahtjev kupaca, uzimajući u obzir njihove individualne želje. Ako imate bilo kakvih problema sa obradom materijala, rado ćemo vam pomoći da to rešite.

GSP Promo Video

HSS listovi kružne testere za sečenje metala

HSS listovi kružne testere izrađeni su od visokolegiranog čelika velike brzine namenjenog za alate i mašine za sečenje metala. HSS kružne pile naše proizvodnje odlikuje izuzetna izdržljivost, delimo ih na: HSS kružne testere za sečenje profilisanih površina, HSS kružne testere za sečenje cevi, HSS kružne testere za sečenje bronze i HSS kružne testere uopšte za sečenje metala. Listovi kružnih testera koje proizvodi naša kompanija odlikuju se visokom otpornošću na habanje, uglavnom kada se koriste u procesu visokotemperaturne obrade. Dizajnirani su za rezanje cevi, čvrstih materijala, profila za sečenje (takođe aluminijuma), mesinga, bronze, čelika i sečenja metala. Odeljak za tehničko savetovanje pruža preporučeni broj i oblik zuba za sečenje aluminijumskih profila, sečenje čeličnih profila, tankozidnih profila i, pre svega, sečenje čvrstog materijala.

HSS rezači listova pile za žljebljenje, HSS rezači za odvajanje, rezači za žljebove, rezači za obradu metala, rezači za obradu metala i drugi kružni alati za rezanje dostupni su i u veličini prstiju na zahtjev. Prilagođavajući se željama kupaca, u cilju smanjenja koeficijenta trenja, možemo ponuditi upotrebu pasivizacije i premazivanja rezača premazima (PVD) itd. Proizvodimo sve HSS listove kružnih testera sa različitim vrstama zuba - sa grubi, srednje grubi i fini zubi. Na našim veb stranicama predstavljamo HSS listove kružnih testera u standardnim veličinama, ali osim ovih vrsta testera i rezača, u mogućnosti smo da proizvodimo i druge vrste sa različitim parametrima, npr. Prečnik testere ili rezača, otvor za montažu, prečnik prirubnice, zub razmak (prečnik koraka) i oblik zubaca rezača diskova. Isporučujemo nazubljenje tipa B zajedno sa prekidačem strugotine, takođe pružamo oštrenje listova kružne testere HSS i čitav niz usluga za kružne alate.

List testere za sečenje HSS
Ilustrativna fotografija cepajućeg diska, proizvodnja i fotografija GSP Zborovice.

Rezači listova testere HSS za žlebove u obradi metala

HSS rezači za rezanje žljebova u metalu, svoju proizvodnju dijelimo na HSS rezače za žljebove i male HSS rezače za metal, namijenjene za rezanje utora srednje dubine kao i za žljebove u obradi metala. Drugi naziv koji se takođe koristi je: Glodalica sa prorezima bez uklanjanja bočnih strugotina ili HSS glodalice. Naš asortiman uključuje i HSS rezače za rezanje žlebova male dubine - na primer za sečenje glava vijaka i tankih rezača za preciznu mašinsku obradu u industriji nakita i zlata. Za žlebove sa većom dubinom reza preporučujemo veći razmak zuba (tzv. Disk rezači sa retkim zupcima) kako bi se sprečilo da iver zapuši prostor između zuba. A za utore sa malom dubinom reza preporučujemo glodalo sa više zuba (testere za rezanje sa gustim zupcima). Važno je da se ispuni minimalno pravilo: "najmanje tri glodala ili zubi testere na mestu sečenja".

Testere HSS DIN 1837
Ilustrativna fotografija reznog diska HSS DIN 1837, proizvodnja i fotografija GSP Zborovice.

Geometrija zuba je u skladu sa standardom (DIN, ČSN, GOST), za sečenje mekih materijala pomoću glodala HSS možemo postaviti oštriji ugao sečenja (visoko pozitivan ugao grablje za glodalice sa prorezima). Rezači za žlebove, kao i nazubljeni kružni noževi dizajnirani su za sečenje materijala sa širokim spektrom primena - rezači za malter HSS, rezači za plastiku od HSS, rezači folije od HSS, rezači za karton, rezači za kožu od HSS -a, rezači za vlakna od HSS -a, guma od HSS -a rezači itd. u inčnim dimenzijama.

 
 

Testere za trenje

Friccione testere se koriste za sečenje cevi i profila. Ova vrsta sečenja uključuje topljenje materijala na mestu reza, nastalo upotrebom posebne vrste ozubljenja. Izrađene su od termički obrađenog hrom-vanadijum čelika kako bi se postigao optimalan odnos između zatezne čvrstoće i njegove tvrdoće, koristeći veliku perifernu brzinu u procesu sečenja materijala.

Kružni noževi za sečenje plastike.

Kružni noževi HSS prvenstveno se koriste za rezanje plastike. Obim naše proizvodnje takođe uključuje industrijske kružne noževe za rezanje gume, kože, kartona, limova, izolacionih materijala, kružne noževe HSS za sečenje folije i industrijske kružne noževe za sečenje folije. Rezne ivice ovih alata variraju u zavisnosti od vrste materijala koji se seče. Mogu imati jednostrano sečivo, odgovarajuće dizajnirano sečeno sečivo za sprečavanje neželjenih unosa, ili dvostrano sečivo itd. Proizvodnja noževa značajan je deo naše celokupne proizvodnje.

 
 

Kružne testere sa karbidnim vrhom i kružne testere sa kermetnim vrhom

Naša proizvodnja za ovu vrstu testera usredsređena je prvenstveno na kermetne kružne testere i kružne testere za sečenje metala, uglavnom HM testere za aluminijum i aluminijumske profile, HM testere za sečenje mesinga, bronze, čelika i šina. Preklopi od kermeta postavljeni na kermetne kružne testere garantuju bolji konačni rezultat obrađene površine nego kod upotrebe vidija testera. Cirmet kružne testere se takođe mogu koristiti bez hlađenja. U ponudi naše kompanije nalaze se sledeće vrste kružnih testera od kermeta za sečenje metala:

 • Cirmet kružne testere za plitke rezove , niska i srednja uvlačenja i rezovi sa srednjom i velikom brzinom sečenja.
 • Cirmet kružne testere za sečenje srednje dubine , srednja i velika uvlačenja i srednja brzina sečenja.

HM kružne testere i kružne testere sa kermetom se takođe nude sa PVD premazima. Premaz omogućava produženje radnog veka kružne testere od kermeta, a takođe omogućava da se obrada koristi pri približno 10% većoj brzini.

Segmentne testere

Sekcijske testere proizvodimo u mnogim varijantama: sekcione testere za sečenje metala, sekcione testere za sečenje mesinga, sekcione testere za sečenje aluminijumskih i bronzanih profila i za sečenje šina. Primena je slična onoj kod masivnih HSS diskova za sečenje metala. Segmentna testera je opremljena zamenljivim segmentima HSS, telo je napravljeno od jeftinijeg hrom-vanadijum čelika.

 

Kružne testere za sečenje metala

Kompanija GSP - High Tech Savs s.r.o. je jedini predstavnik italijanske kompanije THOMAS, koja proizvodi mašine - kružne testere. Naš asortiman uključuje kružne testere za precizno sečenje metala u profilima i čvrstim materijalima velikom brzinom. Nudimo univerzalne i ručne pile za zanatlije i montere, pile za rezanje konstrukcijskog čelika i čeličnih profila, kao i poluautomatske i automatske pile za profesionalno rezanje i rezanje visokih performansi. Kružne testere koje se koriste u mašinama za odsecanje imaju bolju preciznost sečenja od tračnih testera, kružne testere se mogu naoštriti više puta, za razliku od tračnih testera.

 

Alfa noževi (Alpha cutter)

Alfa rezači su alati za rezanje delova i cevi od ugljeničnog čelika, lakog legiranog čelika i nerđajućeg čelika. ALPHA noževi standardno su obloženi PVD-om kako bi se produžio njihov vek trajanja, smanjio koeficijent trenja o čelik i sprečilo stvaranje rasipa (nagomilane ivice) od materijala koji se obrađuje. Ovi alati nisu obuhvaćeni standardima, jer njihova proizvodnja je samo na zahtev kupaca. Da bismo od nas dobili odgovor na podneti upit, dovoljno je poslati tehnički crtež ili uzorak odabranog noža.


Ilustrativne fotografije alfa noževa, proizvodnja i fotografije GSP Zborovice.

  Alfa nož
Navedeni primeri glodala i kružnih testera samo su deo naših proizvodnih mogućnosti. Uzimajući u obzir potrebe kupaca, na osnovu vaše dokumentacije izvršavamo i posebne narudžbe za ostale alate, kao što su: cilindrični rezači, rezači diskova, konveksni polukružni rezači, konkavni polukružni rezači, jednostrani ugaoni rezači, čeoni glodalice, dvostrani ugaoni rezači itd.